סמן V וריטס והמשלוח בדרך

קבוצת לופטהנזה מאריכה את השעיית הטיסות לישראל עד סוף מאי

קבוצת לופטהנזה מאריכה את השעיית הטיסות לישראל עד סוף מאי

פגיעה ברציפות הקשר האווירי: חברות הקבוצה לא יפעלו בנתב״ג בשבועות הקרובים; מדובר בהחלטה אסטרטגית המשפיעה על אלפי נוסעים ועל הסכמי קוד-שייר רבים. לופטהנזה קרגו תשעה את פעילות המטען לפחות עד סוף אפריל
12.04.26 / 15:32
קבוצת לופטהנזה מאריכה את השעיית הטיסות לישראל עד סוף מאי
12.04.26
קבוצת לופטהנזה מאריכה את השעיית הטיסות לישראל עד סוף מאי

קבוצת לופטהנזה הודיעה על הארכת השעיית טיסותיה לישראל וממנה, זאת בשל המצב הביטחוני המתמשך במזרח התיכון. ההחלטה חלה על חברות התעופה המרכזיות בקבוצה וכוללת פגיעה משמעותית גם בזמינות שינוע המטען האווירי לישראל.

 

על פי הודעת הקבוצה, חברות התעופה לופטהנזה (Lufthansa), SWISS, אוסטריאן איירליינס (Austrian Airlines) ובריסל איירליינס (Brussels Airlines) לא יחדשו את פעילותן בנתב״ג לפחות עד ה-31 במאי. מדובר בהחלטה אסטרטגית המשפיעה על אלפי נוסעים ועל הסכמי קוד-שייר רבים.

 

בגזרה הלוגיסטית, חברת התעופה יורווינגס (Eurowings) וחברת המטען הייעודית לופטהנזה קרגו (Lufthansa Cargo) ישעו את טיסותיהן אל תל אביב וממנה עד ה-30 באפריל לפחות. השעיית פעילותה של לופטהנזה קרגו מהווה אתגר עבור יבואנים ויצואנים ישראלים, שכן הקבוצה מהווה ציר מרכזי בשינוע מטען אווירי מאירופה ומצפון אמריקה לישראל.

 

בדוברות הקבוצה הדגישו כי לוחות הזמנים נבחנים באופן שוטף בהתאם להתפתחויות הגיאופוליטיות, וכי ייתכנו שינויים נקודתיים נוספים בהמשך. היעדרותן של חברות הקבוצה מהשוק הישראלי ממשיכה להפעיל לחץ על היצע המושבים והקיבולת בבטן המטוס (Belly Cargo) בטיסות המופעלות על ידי חברות אחרות.