עובדי צים פתחו היום בשביתה מיידית וזאת עקב הפרסומים על רכישת צים בידי קבוצה משותפת שהוקמה על ידי קרן פימי הישראלית וחברת הספנות הגרמנית האפאג לויד (ר׳ לינק). ככל הידוע, נציגי העובדים – המונים כאלף עובדים בישראל לבדה – נפגשו עם נציג הדירקטוריון, עו״ד אריאל עמינצח. הפגישה, כך על פי מר אורן כספי, יו״ר מועצת העובדים של צים, לא עלתה יפה, לאחר שהתברר לעובדים כי בכוונת הרוכשת להשאיר בישראל 120 עובדים בלבד.
אורן כספי שוחח עם מערכת PORT2PORT, ואמר: ״אנחנו יצאנו היום לשביתה בעצם בגלל מה שנקרא יריקה בפרצוף מטעם הדירקטוריון ומטעם הקונים. רוצים לפצל את החברה לפי פעילות הקווים - את כל הפעילות הרווחית של החברה בעצם להעביר להאפאג לויד, ולהשאיר 120 עובדים בישראל בלבד עם 16 אניות ישנות ומקרטעות, וכל שאר העובדים הולכים הביתה, ולא ניתן לזה לקרות, יצאנו לשביתה ללא הגבלת זמן, עד שיבואו, ידברו איתנו וייתנו להסכם לעובדים״.
כספי הזכיר כי העובדים כבר הכריזו סכסוך עבודה ב-24 בדצמבר 2025, ולכן העובדים הלכו היום הביתה, וזאת ״עד להודעה חדשה״ כדבריו.
מההסתדרות נמסר: ״ההסתדרות מגבה באופן מלא את ועד העובדים ואת ציבור העובדים של צים, עובדים מסורים שנותנים שירותים חיוניים כבר עשרות שנים ופועלים 24/7 לטובת המשק הישראלי. צים איננה עוד חברה במשק. מדובר בנכס אסטרטגי של מדינת ישראל. כל פגיעה ביציבות החברה או בעובדיה משמעה פגיעה באינטרס הלאומי של מדינת ישראל. ההסתדרות דורשת הבטחה לשמירה על מקומות העבודה בישראל, ומבהירה כי אין ולא תהיה שום קבלה למהלכים שמערערים את ביטחונם התעסוקתי של העובדים. לא נהסס להפעיל את כל הכלים העומדים לרשותנו, כולל השבתת החברה, וזאת על מנת להגן על העובדים והאינטרס הציבורי".
כספי הוסיף כי אם העובדים יצטרכו הם גם ירחיבו את המאבק. ״יש לנו עוד צעדים בשרוול, ואני מקווה שלא נצטרך להפעיל אותם״. לדבריו, נציגי העובדים נמצאים בקשר עם שרת התחבורה ואף יעבירו לה מכתב דחוף בהקדם על שתפעל בנושא.
גם ראש עיריית חיפה יונה יהב הגיב לפרסומים על מכירת צים ואמר: ״דורש מממשלת ישראל לעצור את המהלך ולמנוע את המכירה. חברת הספנות צים, שמקום מושבה בחיפה, אינה עוד חברה רגילה במשק הישראלי. מדובר בחברה שיש לקיומה משמעות אסטרטגית לכלכלתה ולביטחונה של מדינת ישראל, ובמעסיקה של אלפי עובדים - חלק גדול מהם מתגורר בחיפה״.
יהב הוסיף: ״העברת הבעלות שלה לידיים זרות, גם אם בתווך נמצאת קרן השקעות ישראלית, היא בעייתית בלשון המעטה ופוגעת בביטחון הלאומי, ועלולה גם להוביל לפיטוריהם של אלפי עובדים. אני דורש מממשלת ישראל לעצור את המהלך ולמנוע את המכירה - לא ייתכן שבמדינת ישראל לא תהיה חברת ספנות בידיים ישראליות, זה חלק מהקיום הכלכלי והביטחוני שלה״.





