סמן V וריטס והמשלוח בדרך

תעלת סואץ מתאוששת: צמיחה בתנועת הספנות וצפי לעלייה בהכנסות

תעלת סואץ מתאוששת: צמיחה בתנועת הספנות וצפי לעלייה בהכנסות

ראש רשות תעלת סואץ ציין כי חודשי ספטמבר ואוקטובר האחרונים הראו ״סימנים מעודדים״ לחזרה הדרגתית של התנועה בתעלת סואץ, בבאב אל-מנדב ובים סוף. זאת הודות להפסקת הלחימה ברצועת עזה ולשיפור במצב הביטחוני באזור
12.11.25 / 14:57
תעלת סואץ מתאוששת: צמיחה בתנועת הספנות וצפי לעלייה בהכנסות
12.11.25
תעלת סואץ מתאוששת: צמיחה בתנועת הספנות וצפי לעלייה בהכנסות

תעלת סואץ רושמת התאוששות משמעותית בתנועת הספנות, לאחר תקופה של חוסר יציבות אזורית. ראש רשות תעלת סואץ, אוסאמה רביע, אמר אתמול בראיון טלוויזיה כי אניית המכולות הענקית ״CMA CGM BENJAMIN FRANKLIN״ חזרה לעבור בתעלה במסגרת השיירה הצפונית, לאחר הפסקה של כשנתיים עקב המתיחות האזורית.

 

האנייה, שחצתה לאחרונה את התעלה באוקטובר 2023 בדרכה מבריטניה למלזיה, מסמלת את חזרתם של ענקי הספנות לנתיב המים המצרי, כך לפי רביע.

 

בדבריו, ציין ראש התעלה כי חודשי ספטמבר ואוקטובר האחרונים הראו ״סימנים מעודדים״ לחזרה הדרגתית של התנועה בתעלת סואץ, בבאב אל-מנדב ובים סוף. השיפור מיוחס להפסקת הלחימה ברצועת עזה ולשיפור במצב הביטחוני באזור.

 

רביע סיכם כי ההכנסות של תעלת סואץ בשנה שעברה עמדו על 3.9 מיליארד דולר, וצפה כי ההכנסות לשנה זו יגיעו ל-4.2 מיליארד דולר. ברשות התעלה מביעים תקווה להמשך הצמיחה והיציבות ומצפים לשיפור נוסף בהכנסות בשנת 2026.