סמן V וריטס והמשלוח בדרך

אושרה ההצעה למסלול יבוא ״מה שטוב לארה״ב - טוב לישראל״

אושרה ההצעה למסלול יבוא ״מה שטוב לארה״ב - טוב לישראל״

ועדת השרים לחקיקה אישרה את ההצעה להפעלת מסלול ייבוא חדש. מסלול זה ירחיב את רפורמת ״מה שטוב לאירופה״, ויאפשר לייבא, לייצר ולמכור מצרכים העומדים ברגולציה האמריקאית המיוצרים בארה״ב ובישראל. שר הכלכלה ברקת: צעד משמעותי נוסף שיגביר את התחרות
15.01.26 / 10:09
אושרה ההצעה למסלול יבוא ״מה שטוב לארה״ב - טוב לישראל״
15.01.26
אושרה ההצעה למסלול יבוא ״מה שטוב לארה״ב - טוב לישראל״

ועדת השרים לחקיקה אישרה אתמול (ד׳) את הרפורמה בייבוא ״מה שטוב לארצות הברית - טוב לישראל״, שיזם שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת. מדובר בפתיחת מסלול חליפי חדש, במסגרתו ניתן יהיה לייבא, לייצר ולמכור מגוון רב של מוצרי צריכה שחלה עליהם תקינה רשמית, בהתאם לרגולציה האמריקאית שתאומץ בחוק התקנים.

 

בדומה ל״מה שטוב לאירופה״, גם רפורמה זו תיכנס לתוקף במספר פעימות. בשלב הראשון של הרפורמה, שצפוי בשלהי שנת 2026, ייכללו במסלול צעצועים לילדים, ריהוט לתינוקות ולילדים כגון מיטות, לולים, עריסות וכיסאות אוכל, מזרנים, מוצצים ואביזרי הזנה לתינוקות, נדנדות וטרמפולינות, תכשיטים לילדים, אופניים, סולמות, מצתים, כלי אוכל ואריזות מזון, וכן חומרי ניקוי.

 

שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: ״מדובר בצעד משמעותי נוסף שיגביר את התחרות, יפתח את השוק הישראלי ליבוא איכותי ובטוח ויקדם את הסחר עם ארצות הברית - ובכך יסייע להורדת יוקר המחייה. יותר תחרות, יותר כוח לצרכן הישראלי ופחות רגולציה מיותרת. מה שטוב לצרכנים בארצות הברית - טוב גם לאזרחי ישראל״.

 

מבדיקה מקצועית שערך המשרד, עולה כי הרפורמות האחרונות שנעשו עד כה בתקינה הביאו להפחתה מצטברת של כ-10% בנטל הבירוקרטי בייבוא. המגמה עשויה להמשיך להתרחב שכן פוטנציאל החיסכון בנטל גבוה מהחיסכון שהושג בפועל נכון להיום. החיסכון הכספי עבור היבואנים יכול להגיע למאות מיליוני שקלים.

 

ממשרד הכלכלה נמסר כי ״ארה״ב היא שותפת סחר משמעותית. בניתוח נתוני הייבוא, עולה, שקיים עדיין היקף ייבוא נמוך של מוצרי צריכה מארה״ב הכפופים לרגולציה טכנית  - מקביל לעולמות התקינה הרשמית. אחד ההסברים שניתן לייחס למצב זה היא שרוב התקינה בישראל והתקינה הרשמית בפרט, מבוססת על תקינה אירופאית או תקנים בינלאומיים. בתוך כך, רק כשביעית מהתקנים הנכללים במסלול התקינה הבינלאומי שהושק בשנת 2022, מבוססים על תקנים אמריקאיים״.

 

עוד נמסר ממשרד הכלכלה כי ״הציפייה היא שהוספת חלופה המאפשרת עמידה ברגולציה האמריקאית, למוצרים המיוצרים בארה״ב (או בישראל) כמפורט ברפורמה המוצעת, תגרום להפחתה נוספת של הנטל הרגולטורי ולמימוש פוטנציאל החיסכון הבירוקרטי. זאת לצד, אפשרות להגברת ההשפעה החיובית על מגוון המוצרים ועל היקף היבוא ומספר היבואנים״.