סמן V וריטס והמשלוח בדרך

ההסכם לשיתוף פעולה כלכלי בין ישראל לבחריין הופץ לאישור הממשלה

ההסכם לשיתוף פעולה כלכלי בין ישראל לבחריין הופץ לאישור הממשלה

ההסכם ייכנס לתוקף בחודשים הקרובים לאחר תהליך האישרור של הממשלה. במשרד הכלכלה והתעשייה מעריכים את הפוטנציאל הצפוי לסחר בין המדינות במאות מיליוני דולרים בשנים הקרובות
29.07.21 / 18:17
ההסכם לשיתוף פעולה כלכלי בין ישראל לבחריין הופץ לאישור הממשלה
29.07.21
ההסכם לשיתוף פעולה כלכלי בין ישראל לבחריין הופץ לאישור הממשלה

הסכם בין המדינות אשר נחתם על ידי מנכ״ל משרד הכלכלה והתעשייה לפני מספר חודשים, ייכנס לתוקף בחודשים הקרובים לאחר תהליך האישרור.

ההסכם בין המדינות עוסק בפיתוח היחסים הכלכליים ועידוד זרימה חופשית של סחורות ושירותים בין המדינות. בנוסף, מכריז ההסכם על כוונת הצדדים לקדם שיתוף פעולה בתערוכות מסחריות, חילופי מומחים בתחומים מגוונים ושיתוף ידע, חילופי משלחות וקיום סמינרים עסקיים ומקצועיים, שיתוף פעולה בתחום התקינה והרגולציה, עידוד שיתופי פעולה של המגזר הפרטי, עידוד מו״פ ועוד.

במסגרת ההסכם, הוחלט על הקמת ועדה כלכלית משותפת למדינות, שתקדם את מימוש ההסכם ותבחן דרכים להגדלת היקפי הסחר והסרת חסמי סחר במסגרת המאמצים לפיתוח היחסים שבין המדינות.

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה ערך ניתוח של הפוטנציאל הכלכלי לקראת החתימה על ההסכם. הניתוח מצביע על פוטנציאל יצוא ישראלי משמעותי בתחומי הבריאות וציוד רפואי, אגרו-טכנולוגיה, טכנולוגיות בתחום המים, תקשורת, טכנולוגיות בתחום הבנייה, וסייבר. עוד עולה מהניתוח, כי תחום השירותים הפיננסיים המפותח בבחריין עשוי להוות שער כניסה נוח לחברות ישראליות המתעניינות בקידום עסקיהן באזור המפרץ הפרסי. במשרד הכלכלה והתעשייה מעריכים את הפוטנציאל הצפוי לסחר בין המדינות במאות מיליוני דולרים בשנים הקרובות.

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל׳) אורנה ברביבאי: ״מיקומה הגיאוגרפי של בחריין, כמו גם חשיבותה הגיאופוליטית של הממלכה, מעמידים את ההסכם הזה בשורה אחת עם הסכמים נוספים שנחתמו באחרונה עם שכנותיה של בחריין באזור המפרץ. משרד הכלכלה והתעשייה ימשיך לפעול - בשיתוף עם משרד החוץ - לקידום האינטרסים הכלכליים של מדינת ישראל, להגדלת היצוא הישראלי לשוק הבחרייני, למשיכת השקעות מבחריין לישראל ולחיזוק שיתופי הפעולה הכלכליים, על מנת לאפשר ליותר ויותר חברות ישראליות לפרוץ לשווקי המפרץ הערבי בפרט ובמרחב הבינלאומי ככלל״.