סמן V וריטס והמשלוח בדרך

כאוס תעופתי במפרץ: למעלה מ-5,400 טיסות בוטלו בתוך יומיים

כאוס תעופתי במפרץ: למעלה מ-5,400 טיסות בוטלו בתוך יומיים

בתוך 48 שעות בלבד בוטלו למעלה מ-5,400 טיסות בשבעה נמלי תעופה מרכזיים באזור, זאת בשל סגירת מרחבים אוויריים והטלת מגבלות ביטחוניות חמורות בעקבות המלחמה באיראן
04.03.26 / 16:56
כאוס תעופתי במפרץ: למעלה מ-5,400 טיסות בוטלו בתוך יומיים
04.03.26
כאוס תעופתי במפרץ: למעלה מ-5,400 טיסות בוטלו בתוך יומיים

פגיעה משמעותית בתנועה האווירית במזרח התיכון. נתונים של אפליקציית מעקב הטיסות FlightRadar24 חושפים הבוקר את עוצמת הפגיעה האסטרטגית בתשתיות התעופה במפרץ הפרסי. 

 

בתוך 48 שעות בלבד, (ימים ראשון ושני) בוטלו למעלה מ-5,400 טיסות בשבעה נמלי תעופה מרכזיים באזור, זאת בשל סגירת מרחבים אוויריים והטלת מגבלות ביטחוניות חמורות בעקבות המלחמה באיראן.

 

לפי הנתונים, ביום ראשון לבדו בוטלו למעלה מ-3,400 טיסות בשני נמלי התעופה של דובאי, אבו דאבי, שארג׳ה, דוחא (קטאר), כווית ובחריין. המגמה נמשכה גם אתמול עם ביטולן של כ-2,000 טיסות נוספות.

 

מדובר במכה קשה במיוחד לצומת התעופה העולמי המקשר בין אסיה, אירופה ואפריקה. חברת אמירייטס מדובאי הודיעה על השעייה מוחלטת של כל טיסותיה מהאמירות ואליה עד להיום (שלישי) בשעה 15:00 לפחות. גם חברת קטאר איירווייז הודיעה כי טיסותיה מושבתות עד להודעה חדשה מרשות התעופה האזרחית על פתיחה בטוחה של המרחב האווירי.

 

הסיבה לביטולים המסיביים אינה רק חשש בטיחותי, אלא גם פגיעות פיזיות בשטח. צילומי לוויין שפורסמו חושפים נזקים שנגרמו כתוצאה ממתקפות איראניות ביעדים שונים בכווית, ערב הסעודית, איחוד האמירויות ובחריין. בכווית, הרשויות אישרו כי סביבת נמל התעופה הבינלאומי של כווית הייתה יעד לתקיפות איראניות. טרם פורסם דוח נזקים מפורט, אך פעילות הנמל הופסקה לחלוטין.